Groesbeeks Glorie

begint het nieuwe jaar slecht

GROESBEEK - Zondag 5 januari speelde de dames van Groesbeeks Glorie de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen de dames van Desk, de hekkensluiter van de competitie. Vorig duel tussen de teams werd overtuigend gewonnen door Groesbeeks Glorie met een eindstand van 21-12.

Gedurende de eerste helft liep de stand tussen de teams gelijk op. Mede door verschillende penalty’s aan beide kanten en goed keeperswerk van Lise Giesbers, waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. Vlak voor de rust lukt het beide teams niet meer tot scoren te komen door schoten op de paal en de lat en gingen de kleedkamer in met een ruststand van 7-7.

In het begin van de tweede helft kwamen beide teams niet aan scoren toe, vooral door veel slecht aangespeelde ballen aan beide kanten van het veld. De eerste tien minuten van de tweede helft viel er geen enkel doelpunt. Na tien minuten konden de dames van Desk het goal steeds gemakkelijker vinden waardoor de score opliep naar 10-7 in het voordeel van de dames uit Kaatsheuvel. Hierna lukte het Groesbeeks Glorie niet meer om tot scoren te komen, ondanks dat het spel in de laatste tien minuten van de tweede helft beter begon te lopen. De wedstrijd eindigde met een uitslag van 13-9 in het voordeel van Desk.

Op zaterdag 11 januari speelt Groesbeeks Glorie om 20.00 uur thuis tegen de Tilburgse dames van Camelot.