Gemeente Berg en Dal subsidieert bridgeclubs in project Denken en Doen

BERG EN DAL – Om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen gaat de gemeente Berg en Dal een eenmalige tweejaarssubsidie verstrekken aan de bridgeclubs in het kader van het project Denken en Doen.

Voor 2020 stelt de gemeente 8.750 euro beschikbaar en voor 2021 hetzelfde bedrag. Berg en Dal is drie bridgeclubs rijk: Embece '94 uit Millingen, B.C. De Groebelton uit Groesbeek en B.C. Hoog en Laag uit Beek en Ooijpolder die samen met de Nederlandse Bridge Bond een project gaan starten dat eraan bij moet dragen om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden en te voorkomen.

Dit project heeft de naam gekregen 'Denken en Doen Berg en Dal'. Naast het subsidie bedrag dat hiervoor gevraagd is van in totaal 17.500 euro is de gemeente gevraagd om te faciliteren bij het benaderen van de doelgroep 55 + door het aanschrijven van deze doelgroep. Het plan beoogt een groep van minimaal zestig minder actieve ouderen (leeftijd 55+) actief bij de samenleving te betrekken, zodat zij geestelijk fit blijven, de meerderheid blijft volgens landelijk onderzoek deze sport beoefenen. Bekend is dat bridgen de hersenen scherp en creatief houdt. Om die reden heeft het college besloten de eenmalige subsidie te verlenen voor een periode van twee jaar.