Onthulling van het nieuwe naambord (zie inzet). (foto: H. Tjalsma)
Onthulling van het nieuwe naambord (zie inzet). (foto: H. Tjalsma) H. Tjalsma

Heropening kinderdagverblijf

GROESBEEK - Ruim vijf jaar na de oprichting van het interne kinderdagverblijf 24Seven van Moederkindhuis 24/7 in Groesbeek was het tijd voor een make-over. Een prijsvraag voor een nieuwe naam werd uitgeschreven onder de moeders. Het werd 'Huize Kakelbont'. Bij die naam werd een nieuw logo ontworpen en deze werd vrijdagochtend 7 februari onthuld. Het logo symboliseert diversiteit en huiselijkheid. Na de onthulling was er koffie of limonade met taart.

Huize Kakelbont is een kleinschalig kinderdagverblijf, in eerste instantie opgericht voor moeders die verblijven in het moederkindhuis. Het vaste team van pedagogisch medewerkers heeft veel tijd voor de kinderen die meestal wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. “Het is geen uitzondering dat er twee leidsters staan op een groep van vier kinderen”, aldus Margriet Tjalsma. Zij is houder van het kinderdagverblijf maar ook gezinshuisouder van het moederkindhuis. “Er is een nauwe samenwerking tussen kinderdagverblijf en moederkindhuis. Er vinden regelmatig evaluaties plaats. De leidsters hebben veel oog voor de ontwikkeling van het kind en signaleren snel of er sprake is van een achterstand.“

Sinds enige tijd is het kinderdagverblijf ook opengesteld voor kinderen van ouders uit Groesbeek, die niet in het moederkindhuis wonen. Margriet: “Deze nieuwe aanmeldingen komen vaak vanuit het sociaal wijkteam van de gemeente. Het wijkteam heeft goed zicht op gezinnen die extra ondersteuning nodig hebben. En de opvang kan worden betaald met een sociaal medische indicatie. Ook deze kinderen zijn welkom in Huize Kakelbont.”