Echtpaar Groenen en burgmeester Mittendorff. (foto: Matthee Moons)
Echtpaar Groenen en burgmeester Mittendorff. (foto: Matthee Moons) Matthee Moons

Briljanten echtpaar in Heumen: Jo en Riet Groenen

HEUMEN - 4 februari 1955 gaven Jo Groenen en Riet Kemps elkaar in het gemeentehuis van de gemeente Heumen elkaar het ja-woord. Enkele dagen later zijn ze voor de kerk getrouwd, de oude kerk nog, door pastoor De Bekker. Het was een koude dag en ze hadden een prachtige en gezellige bruiloft bij café Piet Spaan.

Het is nu 65 jaar later. Jo is inmiddels 89 jaar oud en Riet 90 jaar. Ze zijn zeer verguld met het bezoek van de burgemeester die namens de gemeente een bloemetje komt brengen.

Jo en Riet zijn allebei geboren en getogen in onze gemeente: Jo in Malden aan de Nertsstraat en Riet in Heumen aan de Rijksweg (Bagijnenhof). In de jaren vijftig zaten ze beiden bij de Kajotters, de vereniging van de katholieke arbeidersjeugd. Daar werden toen veel activiteiten georganiseerd en leerden ze elkaar kennen. Zo begon hun verkering.

Na hun trouwen gingen ze wonen bij opa en oma Groenen. Ze kregen vier kinderen: Peter, Jan, Rob en Fred. In 1996 zijn Jo en Riet verhuisd naar de Gladiolenstraat, hun huidige woonplek.

Beiden zijn hun hele leven zeer actief geweest. Jo volgde een opleiding tot automonteur, maar is uiteindelijk komen te werken bij Dobbelman in Nijmegen. Riet was naaister en kwam overal aan huis; zij had de zorg voor de kinderen, maar ze hield ook van volksdansen, bloemschikken en kaarten. De vakanties gingen met de kinderen naar Friesland. Later gingen Jo en Riet, toen de kinderen het huis uit waren, naar het buitenland.

Jo en Riet verkeren nu nog in een redelijke gezondheid. Ze kunnen nog bijna alles zelf doen. De familie is erg close en ze hebben veel plezier aan hun kinderen en kleinkinderen.