Thijs Kersten (tweede prijs poëziewedstrijd Toekomst is Nu Poëzieweek Heumen (foto: Hans van Wijk /Habrefoto)
Thijs Kersten (tweede prijs poëziewedstrijd Toekomst is Nu Poëzieweek Heumen (foto: Hans van Wijk /Habrefoto) Hans van Wijk (Habrefoto)

Poëziewedstrijd 'Toekomst is Nu'

HEUMEN - Met haar gedicht de ‘Mallemolen’ kwam Linda Scheijgrond uit Nederasselt als beste uit de bus in de poëziewedstrijd ‘De Toekomst is Nu’, georganiseerd door Poëzieweek Heumen. Thijs Kersten uit Heumen werd tweede en Joan ten Hove uit Malden derde.

Thijs Kersten (17 en romanschrijver) presenteerde tijdens de prijsuitreiking in De Blauwe Salon met veel passie een kakelvers gedicht binnen het thema. Pieks: “Wanneer je deze had ingezonden, zou de eerste prijs voor jou zijn geweest." Thijs sprak verder nog over zijn debuutroman ‘Negeer de mogelijkheden’ waarmee de jonge schrijver zich ontpopt als veelbelovend literair talent.


Eerste Dorpsdichtergilde

De drie winnaars vormen samen het eerste Dorpsdichtersgilde gemeente Heumen onder leiding van de huidige Dorpsdichter Marjolein Pieks. Het Dorpsdichtergilde leest, redigeert en bespreekt elkaars werk en performance en scherpt elkaars kwaliteiten aan.


Criteria gedichtenwedstrijd

De wedstrijd is een initiatief van de Dorpsdichter gemeente Heumen in het kader van de tweede editie van Poëzieweek Heumen. Er werden 19 gedichten ingezonden door 13 dichters uit Malden, Overasselt, Nederasselt, Heumen, Wijchen, Molenhoek en Nijmegen.

Doorslaggevend voor het benoemen van Linda Scheijgrond als winnares is volgens Pieks: begrijpelijke en alledaagse woorden in haar gedicht vol engagement. Thijs Kersten wordt door Pieks geroemd om zijn gelaagde en literaire stijl, Joan ten Hove om zijn persoonlijke en filosofische invalshoek op het thema.