Marikencafé in Berg en Dal

BERG EN DAL - Dinsdag 3 maart om 19.30 uur is het thema van Marikencafé ‘Bewegen en Voeding bij Kanker’ in dorpshuis Kerstendal aan de Kerstendalseweg 17 in Berg en Dal.

Deze themabijeenkomst is een samenwerkingsverband van het Nijmeegse Marikenhuis en Forte Welzijn en is bedoeld voor iedereen die is geraakt door kanker, patiënten én hun naasten. Op het programma staat: 19.00 uur Inloop en welkom, 19.30 - 20.00 uur Bewegen bij Kanker door José Hendriksen, fysiotherapeut Fysiotherapie Groesbeek.

Tijdens of na de behandeling van kanker krijgen veel mensen te maken met klachten als gevolg van de ziekte zelf of de behandeling. Ondanks de klachten, zoals vermoeidheid, energie- en conditieverlies, concentratieproblemen, stijfheid, oedeem en bewegingsbeperkingen is het belangrijk om lichamelijk actief te blijven. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt u geïnformeerd over de meerwaarde en de mogelijkheden van bewegen, zowel tijdens als na de behandeling van de ziekte kanker.

Van 20.15 - 20.45 uur: Voeding, een bijdrage aan kwaliteit van leven door Mariëlle Claassen, diëtiste BaseLine Voedingsadviesburo.

Voeding is belangrijk bij het streven om zo fit mogelijk de behandeling in te gaan. Maar ook tijdens de behandeling en in de fase van herstel draagt voeding bij aan de kwaliteit van leven. Hoe beperk/herstel je de verslechtering van de conditie? Hoe voorkom/verminder je de klachten zoals misselijkheid en smaakverandering? En.. waar vindt u betrouwbare informatie op internet?

Daarna vragen en elkaar informeren in een informeel samenzijn.