(foto: Thomas van Oorschot)
(foto: Thomas van Oorschot) Foto: THOMAS VAN OORSCHOT

Voorjaarsvakantie in Afrika Museum

voor het hele gezin!

BERG EN DAL - Na een bezoek aan het Afrika Museum in de voorjaarsvakantie loop je de deur uit als een fashion-expert! Volg de rondleiding door de tentoonstelling Fashion Cities Africa, maak je eigen strik of broche van traditionele waxprint en mix & match jouw unieke outfit. Klaar voor de catwalk? De fotograaf staat al klaar om de dag te vereeuwigen. En de foto krijg je meteen mee!

Een middag Afrika Museum zit vol leuke en leerzame activiteiten, van het FashionLab tot een workshop Afrikaanse muziek. Tijdens de voorjaarsvakantie geldt vijftig procent korting op de entree voor kinderen tot 18 jaar! Per betalende volwassene (of Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart) kunnen maximaal drie kinderen van de korting gebruik maken.

Tijdens de voorjaarsvakantie is de laatste kans om de tentoonstelling Fashion Cities Africa te zien. "In deze vakantieperiode (15 februari – 1 maart) organiseren wij daar weer een programma omheen wat leuk en interessant is voor het hele gezin. In de tentoonstelling Fashion Cities Africa bekijk je de stedelijke modescenes vanuit het perspectief van lokale ontwerpers, stylisten, shophouders, fotografen en bloggers. We zoomen in op vier enorme steden: Johannesburg, Casablanca, Lagos en Nairobi. Zo kom je bijvoorbeeld meer te over het modellabel Maki Oh, dat gedragen wordt door Beyoncé en Michelle Obama en over populaire markten voor tweedehands designerkleding. Maar wist je ook dat het populaire Nederlandse merk Daily Paper zich laat inspireren door Afrikaanse stijlen?"