Nu ook het eerste postcoderoosproject in de gemeente Heumen

HEUMEN - Op 27 januari vond de eerste informatiebijeenkomst plaats over het postcoderoosproject binnen de gemeente Heumen. Zonnepanelen op andermans dak met een fiscale regeling, waardoor men de energiebelasting terugontvangt, is een 15-jarige project.

Naast bewoners kunnen ook MKB-bedrijven met een kleinzakelijke aansluiting meedoen in dit project via een participatie van minimaal 2 en maximaal 48 energiedelen (een energiedeel staat gelijk aan 250 kWh per jaar).

Er zijn in totaal 624 energiedelen beschikbaar verdeeld over een drietal daken, waardoor alle inwoners van de gemeente Heumen, dus ook de bewoners van Overasselt en Nederasselt kunnen participeren. Inmiddels zijn er ruim 250 energiedelen 'verkocht'.

Speciaal voor de mensen uit Over- en Nederasselt is er een extra bijeenkomst op maandag 9 maart in Dorsphuis Ons Huis, Kerklaantje 17 in Nederasselt. Inloop vanaf 19.30 uur; aanvang 20.00 uur. De energiedelen kosten per stuk 275 euro. De organisatie is te bereiken via info@energiekheumen.nl .

De vervolgbijeenkomst voor degenen, die al hebben ingetekend vindt plaats op donderdag 12 maart in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Malden. Inloop vanaf 19.30 uur; aanvang 20.00 uur.