Verlies voor Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Zondag 16 februari vertrok dames 1 van Groesbeeks Glorie naar Wanroij om het op te nemen tegen HVW dames 1. De dames van Groesbeeks Glorie wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, maar waren erop gebrand om de punten te pakken.

Al snel liep Groesbeek tegen een achterstand aan. De verdediging stond niet goed en aanvallend lukte het niet om ruimte te creƫren en tot scoren te komen. HVW kreeg ruimte op de cirkel en kon van afstand gemakkelijk omhoog komen en schieten. Gaandeweg de eerste helft lukte het HVW om een voorsprong te pakken. De ruststand was 15-8 voor HVW.

In de rust spraken de dames van Groesbeek af om sneller te verdedigen en eerder uit te stappen op de opbouw-speelsters. Daarnaast werd afgesproken dat het tempo hoger moest om zo weer terug in de wedstrijd te komen.

De tweede helft begon voor Groesbeek goed. HVW had moeite met de verdediging en kreeg hierdoor minder ruimte om te scoren. Groesbeek wist een aantal keer de bal te onderscheppen en zo een snelle tegenaanval op te zetten. Aan het einde van de tweede helft zwakte Groesbeek wat af, waardoor de thuisspelende ploeg toch verder wist uit te lopen. Gedurende de wedstrijd werden veel penalty's gegeven aan beide kanten. Alba Folgueiras Gonzalez wist er liefst acht te benutten voor Groesbeek. Helaas was dit onvoldoende om de punten te pakken. De wedstrijd eindigde met een stand van 26-20 in het voordeel van HVW.

De aankomende twee weken speelt Groesbeeks Glorie geen wedstrijden in verband met de carnaval. De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld en is op zaterdag 7 maart om 20.00 uur tegen Desk dames 1.