Millingen te sterk

voor schakers Mook

MOOK - Op donderdag 13 februari was S.V. Mook gastheer voor S.V. Millingen. De laatste club is goede vrienden met Turm Kleve, en ook dit keer speelden er twee Duitse toppers mee.

Mook moest het van de andere zes borden hebben, maar het ging snel mis bij Rob Boesten, die al na een uurtje de koning kon omleggen. Een verdienstelijke remise van Hans van den Ende en een nul van Kees van Straaten volgden. Piet de Leeuw deed als eerste wat terug en won. Niek van Diepen kwam al snel in het voordeel, maar een taai verdedigende tegenstander hield hem lang van het verdiende punt af. Bij deze kortstondige gelijke stand was er nog hoop op een matchpunt.

Jorg Benningshof legde het weliswaar af tegen de sterkste van de Duitse kanonnen, maar David Norris had materiaalvoordeel, en Huub Blom een mogelijk verdedigbaar eindspel. Het mocht niet zo zijn. David liet zich pardoes midden op het bord matzetten, en Huub hield het een paar minuten later voor gezien. Eindstand 2 1/2 – 5 1/2 en ook dit keer had er meer in gezeten. Mook staat onder de degradatiestreep met twee wedstrijden te gaan.