Ontbijtbuffet Gasthuis. (foto: Angeline Kievits)
Ontbijtbuffet Gasthuis. (foto: Angeline Kievits) Angeline Kievits

The Breakfast-club: ontbijtbuffet in het Gasthuis

MILLINGEN - Het ontbijt. Misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Van een goed ontbijt krijg je meer energie en het geeft je meer weerstand. En dat is, zeker als je wat ouder bent, heel belangrijk.

Het Gasthuis heeft, samen met de bewonersraad, 2 studenten van de HAN (diëtetiek) gevraagd om af te studeren op de manier waarop het Gasthuis met voeding omgaat. Het was al heel goed maar konden zij ook verbeterpunten aandragen? Die waren er. Een van die aanbevelingen betrof het ontbijt. Tot voor kort aten de bewoners ‘s ochtends het ontbijt in hun appartement. Een ontbijt waarvan iedere bewoner zelf van tevoren had aangegeven waar zij die dag mee wilden starten. Dat moest toch nog uitnodigender kunnen, verrassend en ook gezelliger, concludeerde de HAN. De studenten beveelden aan om een ontbijtbuffet te maken, zoals in een hotel.

Niet alleen de bewoners van het Gasthuis, ook oudere inwoners van 65 jaar en ouder uit Millingen en omgeving zijn dagelijks welkom om aan te schuiven bij het ontbijtbuffet. Een uitgebreid buffet met brood, verse broodjes, fruit, yoghurt, diverse soorten beleg, zoetigheden of een gekookt eitje staat ’s morgens tussen 07.30 en 10.00 uur klaar in de Gasterij.
De prijs is bewust laag gehouden, iedereen van Millingen tot Ooij is welkom om voor 1,50 euro binnen te lopen tussen 07.30 en 09.30 uur. Samen eten is gezelliger, het bevordert uw eetlust en op deze manier kunt u ook eens op een andere manier kennis maken met het Gasthuis. "Wilt u gebruik maken van de ontbijtservice? Dan kunt u dit doorgeven via de receptie van het Gasthuis, telefoon 0481 431644."