(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Gijs Coenen (11) neemt heft in

handen van basisschool Breedeweg

BREEDEWEG - Dinsdagmiddag vond op het schoolplein van basisschool Breedeweg de sleuteloverdracht plaats in het bijzijn van de 160 leerlingen, leerkrachten en diverse ouders.

Eerder was de 11 jarige Gijs Coenen al uitverkoren om Prins van de school te worden, waarbij hij de kinderen had beloofd als hij Prins zou worden hij twee dolle dagen zou gaan organiseren. Dinsdagmiddag moest Gijs uit Groep 8 van meneer Marc samen met zijn adjudanten Kiki en Hugo door een erehaag van leerlingen naar het podium onder carnavalsmuziek, waar directeur van de school Frank van Dijk op de carnavalsgasten stond te wachten. Hij feliciteerde Gijs met zijn benoeming en liet hem weten dat hij nu twee dagen lang de baas is op de school van Breedeweg.

De directeur vroeg zich af op welke wijze Gijs de twee dolle dagen denkt in te gaan vullen. Gijs liet weten dat het woensdag een pyjama- en sloffendag wordt en donderdag een andersomdag (kleren achterste voren, schoenen verkeerd aan en dergelijke). De directeur vroeg of dit ook geldt voor de meesters en juffen, waarop Gijs luid antwoordde 'uiteraard die moeten het voorbeeld geven'. Nadat Gijs de bos sleutels in ontvangst had genomen vertrok het hele gezelschap weer in polonaise de school in. Vrijdagmorgen wordt er carnaval gevierd in verenigingsgebouw De Sleutel samen met Prins Ummenie de 60ste en diverse schlagergroepjes. Iedere klas zal ook een optreden verzorgen.