Toon van Dijk geniet. (foto: Hans Stiekema)
Toon van Dijk geniet. (foto: Hans Stiekema) hans stiekema

Groot jubileum van

emeritus-pastoor Toon van Dijk

MOOK - Emeritus-pastoor Toon van Dijk jubileert. Het is een bijna uniek jubileum, hij is zestig jaar geleden tot priester gewijd. Om precies te zijn, zijn 60-jarig jubileum is op 2 april.

Pastoor Van Dijk wordt ervaren als een persoon die goed kan organiseren, houdt van gezelligheid en vriendschap. Hij heeft eens gezegd dat hij blij is dat hij als kapelaan begonnen is, omdat er daardoor een pastoor aanwezig was die hem als jonge priester richting kon geven en waardoor hij in zijn werk kon groeien. Het priester zijn is nog steeds zijn leven.

In de tijd dat Toon van Dijk pastoor was in Mook en Molenhoek, en later ook nog Middelaar, heeft hij veel vrijwilligers om hem heen gehad. Het is dan ook niet te verrassen dat gezegd kan worden dat pastoor Van Dijk geliefd was. In september 2003 ging pastoor Antoon van Dijk met emeritaat, met pensioen. Hij blijft echter bijzonder betrokken bij zijn parochie, met zijn parochianen, met de hele maatschappij. Toon van Dijk heeft gedoopt, en getrouwd, en uitvaarten verzorgd, en langs de lijn bij het voetballen aangemoedigd! Toon zelf is lange tijd actief lid geweest van Tennisvereniging De Mookerheide.

Feest op zondag 19 april

Het jubileum zal in 2020 gevierd worden op zondag 19 april.Om 11.00 uur is deze mis in de kerk van Mook. Aansluitend aan de mis is op 19 april om 13.00 uur voor jubilaris Toon van Dijk een receptie in Mook, in het Moks Café. Op de receptie komen velen, onder wie geestelijke en wereldlijke autoriteiten, hun gelukwensen aanbieden.