Minisymposium in Nijmegen in teken van taalontwikkelingsstoornis

NIJMEGEN - Er zijn veel meer kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) dan met autisme of ADHD. Toch is een TOS minder bekend, terwijl het grote gevolgen heeft voor het kind. Daarom organiseert Kentalis De Open Cirkel op woensdag 1 april in Nijmegen een gratis minisymposium.


"Ben je een pedagogisch medewerker, orthopedagoog, peuterspeelzaalleidster of logopedist? En kom je uit de omgeving Nijmegen, Oss en Tiel? Dan ben je van harte welkom! Tijdens verschillende workshops krijgen deze zorgprofessionals meer informatie over TOS, hoe het is om niet goed te communiceren, wat de gevolgen zijn en hoe je kinderen kunt helpen."

Programma

18.45 uur: Ontvangst
19.00 uur: Inleiding
19.15 uur: Workshopronde 1
20.30 uur: Workshopronde 2
21.30 uur: Afsluiting

Professionals kunnen een keuze maken uit de vier workshops:

1. TOS-beleving: zelf ervaren hoe het is om TOS te hebben
2. De (niet) pratende peuter: wat is een TOS, wat betekent het voor de ontwikkeling van kinderen en hoe herken je een TOS
3. Kennismaken met gebaren
4. TOS en de sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen en jongeren

Aanmelden kan via de website van Kentalis: www.kentalis.nl/evenementen.


Kentalis

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland.

Bij Kentalis De Open Cirkel kunnen kinderen en jongeren terecht met een TOS of gehoorverlies. De Open Cirkel heeft locaties in Nijmegen, Groesbeek, Tiel en Oss.