(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

Duurzame Dorpen Tour in Ooij

OOIJ - De Duurzame Dorpen Tour was woensdagavond 19 februari in dorpshuis De Sprong, waar ongeveer 50 belangstellenden aanwezig waren om zich te laten voorlichten over de verwarming aanpassingen en verduurzaming in de nabije toekomst.


‘Kan Ooij al bijna van het aardgas af? Wat is daar voor nodig en hoe gaan we dit samen met inwoners, woningbouwvereniging en gemeente realiseren? Moniek Daggenvoorde van de gemeente Berg en Dal vertelde hoe we dit samen kunnen gaan doen. Wil Meertens gaf veel praktische tips om twintig procent op energie te besparen zonder grote investeringen te hoeven doen. Loket duurzaam wonen Plus was er om een ieder te helpen met vragen over verduurzaming.

De heer Radtsaak uit de Kruistraat vertelde hoe hij zijn woning na renovatie groots heeft verduurzaamd en hoe je het kunt aanpakken. Emiel Vertelde over de wensen en plannen naar aanleiding van de vorig jaar door bewoners opgestelde Dorpsagenda over verduurzaming. Marcel Willems secretaris van Stichting van Steen en Natuur overstichting en de zonnetrein die toeristen op een milieuvriendelijke mannier laten genieten van de geschiedenis van de steenindustrie in de polder. Dit alles werd ondersteund met een powerpointpresentatie. In tafelgesprekken konden de diverse mogelijkheden besproken worden. Ook waren er bedrijven aanwezig voor praktische informatie. De avond werd geleid door Hans Eijshouts van werkgroep Duurzaam Dorpen Toer. Voor vragen en informatie: samenduurzaambergendal@gmail.com.