(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Groesbeekse carnavalisten begrijpen afgelasting

GROESBEEK - Dat de optocht in het Keulen van Gelderland op het laatste moment afgelast werd, vindt een groot gedeelte van de deelnemers teleurstellend, maar begrijpt het wel. Niet alleen zijn zij de dupe, maar wat dacht je van de vele versierde woningen vooral langs De Stekkenberg met hun tentjes erbij?


Zij hebben alles voor niets gedaan, zij kunnen de boel weer opruimen zonder ervan genoten te hebben. Ook dancingcentrum De Hoeve heeft de nodige pech waar al jaar en dag de finish is, zij blijven ongetwijfeld met de nodige drank zitten. Een groot gedeelte van de carnavalisten die deel zouden nemen aan de optocht in Het Keulen van Gelderland, werd van het besluit dat de optocht afgelast was op de hoogte gesteld toen zij zaten te eten in een van de diverse horecalokaliteiten, die Groesbeek rijk is.

Het merendeel van de carnavalisten kon het overigens wel begrijpen dat de optocht is afgelast. De loopgroepen ‘De Soppers en Zakko' met in totaal 18 carnavalisten die vonden het een wijs besluit. "Er staat met dit weer niemand langs de kant, waar doe je het dan voor. Wij gaan nu de spullen weer opbergen en gaan dan pruuven nadat wij het eten bij café Hopman genuttigd hebben."(Overigens zaten daar zes carnavalsclubs te eten.)

Ook voor de damesgroep ‘Wej kunne da ok' (13 dames) was het een grote teleurstelling, vanaf 08.00 uur werd er bij hen al begonnen met schminken. Om 10.00 uur was het nog Ja en om 12.15 uur Nee. Het is zonde vooral op deze dag, ‘De Keulen van Gelderlanddag‘. "Het is gewoon een teleurstelling, maar in de regen en wind lopen is niet leuk, maar dan staat er ook niemand langs de kant. Wij gaan ons omkleden en gaan naar de Soktent", aldus Hanneke Liebers. Ook de leden (11) van De Klapzeikers balen als een stekker. Ons idee ‘ Dur de Pas en milieubeheer, leggen bouwvakkers het werk erbij neer’. "Het is jammer maar een verstandig besluit. Wij gaan naar onze bouwlocatie (nissenhut) pruuven. Ook de tien leden van Trek Mar Dûr vinden de afgelasting jammer, maar een verstandige keuze. "Echter wij laten ons feestje niet bederven. De teleurstelling waait wel weer over, wij stormen dadelijk de tent in", aldus Robert Claus. Zij hadden het idee ‘Wej hebbe en Gruusbekse achtergrond'.