(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Alsnog agrarisch kinderdagverblijf bij melkveebedrijf

GROESBEEK - De familie Nillesen van het melkvee- anex boerengolfbedrijf aan de Lage Horst 6 in Groesbeek is voornemens om bij het bedrijf een agrarisch kinderdagverblijf te vestigen.


De bedoeling is om een agrarisch kinderdagverblijf te vestigen dat bestaat uit opvang tot en met dertig kindplaatsen (kinderen 0 tot 4 jaar) te verdelen over groepen van maximaal 15 kindplaatsen per groep. De kinderopvang op de boerderij wil de familie in alles terug laten komen zoals een pedagogisch beleidsplan, omgang met kinderen, inrichting en gebruik van de ruimte maar ook de thema’s natuur, milieu en diervriendelijkheid.

De aanvrager wil voor het realiseren van het kinderdagverblijf een binnenruimte bouwen van 15 bij 20 meter. Hierdoor komt de totale oppervlakte ten behoeve van nevenactiviteiten op 650 m2. Het bestemmingsplan zegt dat er maximaal 350m2 bedrijfsbebouwing voor nevenactiviteiten gebruikt mag worden, maar deze 350 m2 is nu al volledig benut.

Volgens het ambtelijk advies zijn er voldoende kinderdagverblijven in Groesbeek en wordt er maatschappelijk ook geen probleem opgelost met dit kinderdagverblijf. Ook de verkeersbelasting ter plaatse 30 kinderen en 6 personeelsleden levert 140 verkeersbewegingen per dag op en daardoor is de belasting beperkt. Het college (wethouder Sylvia Fleuren moest de B&W kamer verlaten omdat de verzoekers familie van haar is) is toch akkoord gegaan met het verzoek, maar staat geen uitbreiding van bebouwing op het desbetreffende perceel toe.