(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Koor in Wyler zoekt alten

WYLER - Het Sankt-Cäcilienchor uit Wyler zoekt voor haar koor alten. Het koor telt momenteel 55 leden. De groep alten bestaat uit elf zangeressen, maar voor de klankbalans van het koor zouden enkele alten welkom zijn.


Het Sankt Cäcilienchor is een koor dat niet iedere zondag zingt, maar vooral met hoogtijdagen en feesten. "Zo hebben we in december nog een prachtig Adventsconcert met symfonieorkest gegeven in Wyler, en hebben we in Xanten op uitnodiging gezongen bij de herdenkingsviering van 75 jaar priesterwijding van Karl Leisner die in heel Duitsland op tv te zien was. Ook onlangs gezongen in de herdenkingsviering ter gelegenheid van 75 jaar Operatie Veritable in de protestantse kerk in Groesbeek.

Zingen is een geweldig feest. Alle stemmen worden door de dirigent voorgezongen. Op dit moment bezig met werken van de Amerikaanse componist Joseph M. Martin en de Italiaanse componist Marco Frisina. De repetities vinden plaats op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur in het zogenoemde Pfarrheim in Wyler. De contributie is bijzonder laag: vier euro per jaar, inclusief Sankt Cäcilienfest. De koorleden komen uit Wyler, Kranenburg, Pfalzdorf, Ooy, Leuth, Erlecom, Millingen, Berg en Dal, Groesbeek et cetera. Er wordt Duits en Nederlands gepraat, maar ook plat. Voelt u zich aangesproken? Telefoon Theo Giesbers: 024 3971010 of e-mail: wilmagiesbers@hotmail.nl."