Samen muziek maken:

het leukste, wat er is

GROESBEEK - In regio Groesbeek zijn er veel koren en muziekgezelschappen. Dat is vooral een sociaal gebeuren: gewoon lekker een avondje zingen, weg van de dagelijkse beslommeringen en een avondje níet voor de buis.


Het is ook een uitstekend middel tegen de eenzaamheid. Je kunt misschien wel een instrument bespelen, maar in je eentje is dat niet zo leuk. Dat geldt ook voor zingen. Samen musiceren geeft een geweldige kick en na een avondje muziek maken, gaat iedereen fluitend of zingend naar huis.

Een stad, een dorp, een kerk of een school zonder koor is als een lichaam zonder ziel. Iedereen die muziek maakt voelt zich daardoor beter. Voor een moment verdwijnen alle dagelijkse zorgen en ben je onbekommerd aan het muziek maken.

In de regio Groesbeek heb je gelukkig veel keuze: er zijn liefst drie fanfares, dweilorkesten, popbands, kerkkoren en niet-kerkelijke koren, smartlappenkoor, kinderkoren, jongerenkoren, middenkoren, ouderenkoren; kortom: voor elk wat wils.

Als dirigent van verschillende koren in Groesbeek en omgeving zou ik reclame willen maken voor álle muziekverenigingen. Ga eens een keer naar een repetitie en doe lekker mee. De kerkkoren zijn erg gezellig en kunnen nieuwe leden altijd goed gebruiken.

Het onlangs opgerichte regiokoor Tamtam heeft een prachtig en toegankelijk repertoire. De repetities zijn op de maandag van 20.00-22.00 uur in de basisschool aan de Cranenburgsestraat 112.

Jeugdkoor Mikado is voor kinderen van 7 tot 15 en repeteert iedere vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur in de kantine van het DAC aan de Zevenheuvelenweg.