Bewegen helpt!

GROESBEEK - Omdat bewegen een van de best werkende medicijnen blijkt te zijn met de prettigste uitwerking voor een ouder wordend lichaam en geest, organiseren de gemeente Berg en Dal, Anytime sports, de tennisvereniging, zwembad de Lubert, Kwiek Actieve Leefstijl en Forte Welzijn een sportstimulering met onder andere een lezing, fittest en een sportintroductieprogramma. Alles speelt zich af rondom ’t Groeske.

Op donderdag 12 maart geven Professor Marcel Olde Rikkert en Fysiotherapeut Jasper Hubbers vanuit Boonstra-Mulders een mooie lezing met als titel: “de kracht van het brein en de spieren bij plezierig bewegen”. Deze lezing vindt plaats in de Gasterij van ’t Groeske en begint om 19.30 uur.

Op zaterdag 14 maart wordt er in de dagverzorging en in het park van Mariëndaal een fittest gehouden waarbij er op tien punten de fitheid wordt gemeten. Deze test is voor iedere senior goed te doen. Na de test krijgt u een beweegadvies waarna u zich kunt opgeven voor allerlei sportactiviteiten en proeflessen bij de desbetreffende organisaties en verenigingen.

"Veel inwoners rondom ’t Groeske hebben vanuit de gemeente een uitnodiging gehad, maar heeft u deze niet gehad, bent u ouder dan vijftig jaar en wilt u komen luisteren, getest worden of meedoen aan nieuwe sportactiviteiten geef je dan op via www.kwiekactieveleefstijl.nl of bel de beweegcoach 06 13260571."