Kinderen maken nestkasten tijdens NLdoet 2018. (foto: Nel van den Bergh)
Kinderen maken nestkasten tijdens NLdoet 2018. (foto: Nel van den Bergh)

Nestkasten maken met NLdoet

GROESBEEK - Op zaterdag 14 maart is er weer de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet van het Oranjefonds. Op heel veel plaatsen gaan vrijwilligers aan de slag om iets extra’s te doen voor bijvoorbeeld natuur en landschap. In Groesbeek worden dit jaar nestkasten gemaakt.


Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) gaat ter plekke op De Galgenhei nestkasten voor diverse vogelsoorten maken en ophangen. Een vogelvriendelijke omgeving helpt in de strijd tegen de eikenprocessierups die voor omwonenden en bezoekers een bron van overlast vormt. Er wordt gewerkt van 9 tot 12 uur met halverwege een pauzemoment. Voor koffie/thee en iets lekkers wordt gezorgd. Het is handig als je zelf een hamer, nijptang, handzaag of zo mee kunt nemen en eventueel een accuschroefmachine. Voor meer info kun je bellen met Paul Leenders, 024 3972405.

Voor kinderen organiseert de Werkgroep Milieubeheer Berg en Dal, zoals inmiddels traditie is, een speciale werkochtend in De Tullekesbom. Ieder kind mag een nestkast in elkaar zetten en na afloop mee naar huis nemen om in de eigen tuin op te hangen. Wie weet zit er heel snel een koolmees of winterkoninkje te broeden. Ook deze activiteit is van 9.00 tot 12.00 uur. Er is hulp aanwezig, maar voor jongere kinderen is het fijn als een (groot)ouder mee komt helpen. En neem een hamer mee.

Voor beide activiteiten geldt dat deelnemers zich kunnen opgeven via www.nldoet.nl. Meer info staat ook op www.wmg-groesbeek.nl.