(Eigen foto)
(Eigen foto)

Wereldkampioenschap Knoesten

in De Comm Groesbeek

GROESBEEK – Er waren zondagmiddag liefst 32 knoesters aanwezig op het zesde Wereldkampioenschap Knoesten in café De Comm aan de Dorpsstraat in Groesbeek.


Het viel op dat onder de ervaren knoesters ook enkele jeugdige knoesters aanwezig waren zoals de 9-jarige Jip Kersten en de 14-jarige Minke van Elst. Het zesde Wereldkampioenschap Knoesten heeft een internationaal tintje gekregen door de deelname van een achttal Belgen. Deze Belgen hadden zich goed voorbereid, maar maakten geen schijn van kans tegen de Groesbeekse knoesters.

De finale ging tussen vier Groesbeekse knoesters: Jip Kersten (9), Minke van Elst (14), Cor Jochoms en Peter Vissers. Het Wereldkampioenschap Knoesten 2020 kwam na een felle strijd op naam van Peter Vissers, tweede werd Cor Jochoms, derde Minke van Elst en vierde Jip Kersten.

Peter zal een jaar lang de Knoest in zijn woning mogen bewaren en het volgend jaar weer moeten gaan verdedigen. Als een van de Belgen Wereldkampioen was geworden dan had het kampioenschap het volgend jaar in België plaatsgevonden, aldus de organisator en uitbater van De Comm Gerrie Janssen. Ook was er veel publieke belangstelling voor het knoesten.