(Eigen foto)
(Eigen foto)

Top Kapellen Festival in Groesbeek

GROESBEEK - Op zondag 22 maart houdt de Groesbeekse fanfare Wilhelmina weer het jaarlijkse Top Kapellen Festival in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.


Dit jaar zullen vier toporkesten zorgen voor een prachtig festival, die alle vier garant staan voor muziek op hoog niveau:
Freunde Echo is een toporkest gespecialiseerd in met name de Moravische muziek aangevuld met Böhmische muziek en natuurlijk ook bekende schlagers. Verschillende workshops door de kapel met ondermeer Jan Slabak, Bohumir Kamenik en Vlado Kumpan dragen bij aan het authentieke Tsjechische repertoire.

Krajovjanka is een dynamische blaaskapel die is opgericht in 2001 door enthousiaste muzikanten uit de regio Midden Limburg en Oost Brabant . De door hun opgedane ervaring in Tsjechië is de kracht van Krajovjanka.

De Rozenbottels uit het Brabantse Haps heeft zich toegelegd op de Tsjechische volksmuziek en dan met name de Mährische- en Egerländermuziek waarbij muzikaliteit en gezelligheid samen gaan. Al in 1968 opgericht en het is een van de oudste kapellen in de regio.

De Pompzwengels is een kapel uit Geffen. Als hofkapel begonnen, is de kapel zich verder toeleggen op Egerlander, Moravische, Bohmische muziek en is intussen een veel geziene gast op diverse festivals.

De aanvang van het festival is om 11.00 uur, de entree bedraagt zeven euro.