Unitas’28-DVSG:

De gelukkigste wint

GROESBEEK - DVSG speelde uit tegen Unitas’28 de inhaalwedstrijd die net voor carnaval was afgelaste wegens 'slecht veld'. Vandaag gaat de wedstrijd wel door met veel wind en een wederom onbespeelbaar veld.

Het veld is zacht maar vooral heel erg ongelijk. Combinatievoetbal is op dit veld niet mogelijk en de wind maakt het nog onvoorspelbaarder. Zo wordt deze wedstrijd meer een loterij, dan een sportactiviteit. Toch is het DVSG die in de eerste minuut al meteen een kans krijgt. Een bal wordt gewoon diep gespeeld en Rico Voeten kan er aan komen, maar schiet de bal naast het doel.

Het spel gaat op en neer, beter gezegd: er worden door alle spelers ballen maar half geraakt en mede spelers worden niet bereikt. Zoals te verwachten was op dit veld. Toch is het DVSG die in de blessuretijd voor rust een dot van een kans krijgt. Menno Sillissen kan een bal oppikken die tussen het centrale duo valt, gaat op de keeper af, maar schiet de bal tegen de keeper.

De tweede helft gaat het spel hetzelfde, met dit verschil dat Unitas’28 iets aanvallender speelt. In de 55e min wordt een lange bal van Unitas door de spits opgepikt en scoort hij de 1-0. De spits stond echter meters buitenspel, maar de scheidsrechter weigert de goal af te keuren. DVSG is verontwaardigd, maar ook aangeslagen. In de 57e min valt uit een inworp de 2-0.

DVSG doet stinkend zijn best, maar het wil niet lukken vandaag. DVSG verliest, mede door een arbitragefout, maar ook omdat DVSG op zo’n zacht ongelijk veld niet de juiste spelwijze heeft kunnen vinden. Volgende week komt SVO op bezoek op.