Duofiets met rollator. (foto: Piet van Eekelen)
Duofiets met rollator. (foto: Piet van Eekelen) Piet van Eekelen

De update van de duofiets...

MOLENHOEK - De beide duofietsen zijn geüpdatet met een drager voor een rollator. Veel gebruikers (in 2019: 150) gaven te kennen dat ze naast het fietsen ook een heel klein stukje wilde wandelen.


De organisatie rond de duofietsen heeft dit gegeven opgepikt en na contact met de fabrikant in Oldenzaal, zijn beide fietsen voorzien van een officiële drager met een rollator. Ruim op tijd, want het seizoen begint op 14 maart. Alle inwoners van Molenhoek, Mook en Middelaar kunnen vanaf 1 maart de fiets weer reserveren op het bekende adres van de Algemene Hulpdienst: ahdmmm.nl/duofiets.

Bijzonder is verder dat mensen die niet meer mogen of kunnen fietsen een beroep kunnen doen op een vrijwilliger van de Algemene Hulpdienst en die dan met hen gaat fietsen. Zelf een berijder (familie, vriend of een kennis) meebrengen kan natuurlijk ook. De berijder wordt van te voren uitvoerig geïnformeerd over het rijden met een duofiets. Onderweg is telefonisch contact mogelijk. De werkgroep van de duofiets is er helemaal klaar voor. De fiets kan worden opgehaald in Molenhoek of Middelaar.