Religieus uitstapje naar Amsterdam


GROESBEEK - Op woensdag 22 april verzorgt de Activiteitencommissie van de Protestantse Gemeente Groesbeek een uitstapje met de trein naar Amsterdam.

"We brengen een bezoek aan het Bijbels Museum en Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. De kosten voor de reis, consumpties en het museumbezoek zijn voor eigen rekening. In beide musea is de Museumkaart geldig. Vertrek om 8.30 uur vanuit Groesbeek. We verwachten om 18.00 uur terug te zijn. Deelname is vrij voor iedereen, met belangstelling voor religie, historie en/of kunst. U kunt zich aanmelden: via de mail: w.moll@kpnmail.nl of per telefoon: (024) 397 43 53. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over de reis en de musea."

Het Bijbels Museum is gevestigd in het Cromhouthuis, een historisch pand gelegen aan de Herengracht in Amsterdam. We krijgen een rondleiding door het pand en bezoeken tevens de actuele tentoonstelling 'Kees de Korti Ikonen'.

Kees de Kort is bekend van zijn kinderbijbelillustraties. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op het schilderen van iconen, volgens de traditie maar met zijn eigen werkwijze

'Museum Ons’ Lieve Heer op Solder' is een voormalige schuilkerk aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam in een grachtenhuis uit de Gouden Eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes, om te eindigen in een complete kerk op zolder. Er is een gratis audiotour beschikbaar.

Kerk Heumen, Nederasselt en Overasselt

Heumen-St Georgius

Weekend 14/15 maart Geen viering in deze kerk

Nederasselt-H.Antonius Abt

Zaterdag 14 mrt 19.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Mazing Joy; Yves Mambueni
Gebedsintenties: Rie Bruijsten en Johanna Bruijsten; Ria Bruijsten; Sil Bruijsten en Dien Bruijsten-Heurkens.

Overasselt-H.Antonius Abt

Donderdag 12 mrt 19.00 uur Donderdagavondgebed in het Parochiecentrum
Zondag 15 mrt 11.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Parnassuskoor; Ad Blommerde.
Gebedsintenties: Marietje Derks-Jordens; fam Arts-Derks en Ben