Middeleeuwse afbeelding van God. (foto: JS)
Middeleeuwse afbeelding van God. (foto: JS)

Godsbeelden;

hoe kijken we daar nu naar?

MALDEN - De protestantse gemeente Heumen en de r.k.-parochie locatie Malden verzorgen een lezing op woensdag 18 maart om 20.00 uur in de woonvorm De Horst in Malden.


Koos en Trix Willemse tonen afbeeldingen die Godsbeelden uit het verleden illustreren. Hoe wordt God de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest verbeeld? Zij hebben een heel grote verzameling opgebouwd van foto's van beelden en schilderijen uit met name de Middeleeuwen. Daaruit kozen ze de meest opvallende die betrekking hebben op de Godsbeelden die gelovigen hadden (hebben?).

Twee theologen Nico Schreurs en Derk Jan Deunk die respectievelijk (emeritus-)hoogleraar en gemeentepredikant zijn, gaan verder in de op geloofsopvattingen die toen en die gangbaar waren en zijn. Het zal blijken dat achter oude afbeeldingen moderne en gedateerde ideeën zitten. Die ook mensen van vandaag die geinteresseerd zijn kunnen helpen met het verhelderen van hun eigen inzichten. Daar om gaat het in de Winterkerk, die de kerken samen aanbieden. Iedereen is welkom. De toegang in gratis. Een vrije gift kan de onkosten helpen dekken.