(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Freek Stevens nieuwe centrummanager van Groesbeek

GROESBEEK – De 49-jarige Freek Stevens is de nieuwe centrummanager geworden van de ruim 55 winkels die in het centrum van Groesbeek zijn aangesloten bij de BIZ (Bedrijven Investerings Zone) Groesbeek Centrum.


Op 3 februari 2020 is tijdens de algemene ledenvergadering van de BIZ in zaal De Comm Freek gekozen tot centrummanager. Freek had zich hiervoor al voorbereid en had een boekje samengesteld wat volgens hem de rol van de ondernemers, gemeente en hem zelf moet gaan worden. De belangrijkste voorwaarde voor een succesvol centrummanagement zijn volgens Freek:
Een goed georganiseerde, actieve ondernemersvereniging en een enthousiaste gemeente.
De wil tot samenwerken op basis van gelijkwaardigheid.
Niet ad hoc, maar structureel samenwerken (dus voor de lange termijn).
De vorming van een gezamenlijke visie en ambities vertaald in een meerjarenbeleidsplan, activiteitenplan en begroting.
Duidelijkheid over de afbakening van het werkgebied van centrummanagement, de taak en rolverdeling van de partijen moet vanaf de aanvang duidelijk zijn.
En heldere en bindende afspraken over de financiering van evenementen casu quo activiteiten.
Goed communiceren met de ordernemers, gemeente en andere partijen.


Het is een hele rits maar het moet een actieve club gaan worden die er samen voor moet gaan zorgen dat het een aantrekkelijk en gezellig centrum gaat worden dat bezoekers gaan trekken uit de hele regio en zelfs daarbuiten, aldus Freek. "We moeten met z’n allen het centrum van Groesbeek nog meer op de kaart gaan zetten daar ga ik voor."

Met pasen organiseert Freek zijn eerste activiteit en zijn wens voor de nabije toekomst is een echte schaatsbaan tijdens de kerstperiode met een kerstmarkt. "En wat dacht je van de Gruusbekse Curling kampioenschappen", lacht Freek. "Ik doe mijn best om nieuw leven in het centrum van Groesbeek te blazen", besluit Freek.