(eigen foto)
(eigen foto) Foto: Eigen foto

Jeroen Meijers: de nieuwe voorzitter

van schutterij Sint-Hubertus Groesbeek

GROESBEEK/DE HORST – Afgelopen ledenvergadering was het dan zover, voor Jan Zwartjes was het zijn laatste als voorzitter van de schutterij.


Twee jaar geleden heeft Jan Zwartjes aangegeven in het bestuur dat hij graag zijn functie als eerste voorzitter zou willen neerleggen wanneer er een goede opvolger zou zijn. Het valt natuurlijk niet mee om een man als Jan te vervangen gezien zijn staat van dienst. Jan is al sinds 1998 actief als tweede voorzitter en sinds 2006 als eerste voorzitter van Sint-Hubertus. Naast dat Jan voorzitter was van de vereniging is hij in de jaren 1995 en 1996 Koning geweest en in 1998 werd hij Keizer van de vereniging. Het bestuur heeft toen een onderscheiding aangevraagd bij de Kring Rijk van Nijmegen de Betuwe voor de inzet van Jan. Op zondag 5 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft Jan dan ook uit handen van de voorzitter Hans Schreven van de Kring de gouden onderscheiding mogen ontvangen, de hoogste onderscheiding vanuit de Kring.

Op de laatste bestuursvergadering is Jeroen Meijers (23) unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van schutterij Sint-Hubertus. Met Jeroen als lid van de Kruisboog en het tamboerkorps heeft de schutterij de jongste voorzitter uit het bestaan waar ze erg trots op zijn. Jeroen zal de taken overnemen van Jan die inmiddels de hamer heeft overgedragen, al kon hij hem moeilijk loslaten. Jeroen zal worden ondersteund door tweede voorzitter Jeu de Ruyter en de overige leden van het bestuur. Iedereen die meer wil weten over Jeroen of de schutterij kan gezellig langskomen in het schuttersgebouw aan de Vendelierstraat 6 in Groesbeek.