Oefenen belevenistocht. (foto: Petra Zwartjes)
Oefenen belevenistocht. (foto: Petra Zwartjes) Petra Zwartjes

De Dörpskamer terug in de tijd

MIDDELAAR - Vrijdag 13 maart wordt door de kinderen van groep 7 en 8 van de scholen in Milsbeek en Middelaar de evacuatie door de Duitsers van de mensen uit Noord Limburg in februari 1944, in een belevingstocht, onder de aandacht gebracht.


Zij vertrekken rond 9.00 uur vanaf De Koppel in Middelaar en onderweg zullen zij door middel van spel en beleving gewaar worden wat tijdens die tocht gebeurde. Rond half één zijn zij terug op het schoolplein en zullen zij de etenswaren uit die tijd te eten krijgen.

Ondertussen krijgen de ouderen om 10.30 uur in De Koppel te horen wat er in die tijd allemaal gebeurde in ons gebied, waar de geallieerden en de Duitsers elkaar bevochten. Dit gebeurt door middel van foto’s, kaarten en verhalen. Bijeengebracht en uitgelegd door Piet Roberts.

Zij krijgen hetzelfde te eten als de kinderen en worden verzocht om een eigen beker en lepel mee te brengen. Na de pauze worden de opnames van het muziek theater spektakel 'Levesloop... en trug' vertoond in De Koppel. "Hiermee hopen wij bij jong en oud onder de aandacht te brengen wat er kan gebeuren als je in de vuurlinie woont in een oorlogssituatie."

Kosten voor de ouderen zijn drie euro. Graag opgeven bij Petra Zwartjes 06 52308166 voor 11 maart.