Wetbelt op startblok. (foto: Henriette Driesen-Joanknecht)
Wetbelt op startblok. (foto: Henriette Driesen-Joanknecht) Henriette Driesen-Joanknecht

Aquarunning start in Nijmegen

NIJMEGEN - Aquarunning is een aanvullende trainingsvorm voor hardlopers die aan hun core, techniek en uithoudingsvermogen willen werken, zonder hun gewrichten te belasten. Bij aquarunning doe je met een wetbelt om techniekoefeningen, loopvormen en internaltraining in een baan in het zwembad.


Er start een korte trainingscyclus van vier trainingen op 17 maart van 21.00 tot 22.00 uur in het 50-meterbad van zwembad West, Planetenstraat 65 in Nijmegen. De andere trainingsdata zijn 24, 32 maart en 7 april. Na deze vier trainingen kun je zelf aan de slag met aquarunning of je schrijft je in voor een volgende cyclus. De vier training kosten 37,50 euro. Bij deze prijs zit de toegang tot het zwembad inbegrepen.

De inhoud van de vier trainingen is: 1. Stuwen en verticaal voortbewegen in het water, 2. Mobiliteit, 3. Compact lopen en afzet, 4. Alles komt samen.

"Voor deze trainingen heb je een zwemkleding en een wetbelt nodig. Een wetbelt kun je lenen in de training als je er geen hebt. Wil je buiten de training zelf oefenen met aquarunning, dan is het advies om een wetbelt aan te schaffen. Omdat de trainingen plaats vinden in diep water is het verplicht om een A-diploma of gelijkwaardig zwemniveau te hebben."

Inschrijven of meer informatie: info@aquarunning.nl of (What’s app) 0623165907; https://www.aquarunning.nl.