Help een uurtje mee op NLdoet!
Help een uurtje mee op NLdoet!

NLdoet in buurtpark Het Groeske

en park Mariëndaal Groesbeek

GROESBEEK - De lente begint langzamerhand al zichtbaar te worden en dan is het weer tijd voor actie in de parken. Op zaterdag 14 maart is het jaarlijkse NLdoet en gaan we met zoveel mogelijk vrijwilligers en buurtbewoners de handen uit de mouwen steken om buurtpark Het Groeske, de Kloostertuin rond de Gasterij en het Mariagrotje lenteklaar te maken. Het Oranje Fonds steunt beide parken met een financiƫle bijdrage voor de benodigde materialen.


Lenteklaar betekent letterlijk het jaarlijks schrobben en boenen van parkmeubilair en de speeltuin, maar ook mesten, stekpotjes maken en zaaien, de eerste bloemen en groenten planten, de kruidentoren opknappen, bomen snoeien en de bessenpluktuin op orde maken.

Kinderen kunnen op deze dag in het Buurtpark vogelnestkastjes maken die worden opgehangen in het park. Ook op Mariƫndaal worden vogelnestkastjes en houten plantenbordjes gemaakt.

De aftrap is om 9.30 uur in de tuinkamer van De Gasterij en we werken dan tot 12.30 uur. We sluiten de dag af met een lunch voor alle meewerkenden, deze is ook in de tuinkamer. Ook voor een uurtje ben je van harte welkom! Breng je werkhandschoenen mee.