Apollo Ensemble. (foto: Anne Meyer)
Apollo Ensemble. (foto: Anne Meyer)

Bachs Johannes-Passion in Beek

BEEK - Zondagmiddag 22 maart voert het Apollo Ensemble de Johannes-Passion van J.S. Bach uit in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek. Aanvang 15:00 uur, toegang 24,00 euro.



Beleef dit wonderschone meesterwerk zoals het in Bachs eigen kerk heeft geklonken: in een intieme bezetting. Acht zangers vertolken zowel de koor- als de solopartijen, het orkest wordt gevormd door veertien musici. Deze aanpak leidt tot een ongekende wereld van nuances waarbij alle melodieën, fraseringen, versieringen en wringende harmonieën kristalhelder overkomen. Korter, maar ook intenser, vol vaart, dynamiek en drama, zo wordt de Johannes-Passion in vergelijking met de Matthäus door velen ervaren.

Het Apollo Ensemble, internationaal geroemd om zijn fraaie ensembleklank en intens samenspel, bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het speelt op grote en kleine podia in ons land en maakte tournees door onder meer Australië, Rusland, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Kroatië en de Verenigde Staten. Het ensemble heeft een prachtige zangerscast tot zijn beschikking: Renate Arends & Elvire Beekhuizen, sopraan, Franske van der Wiel & Nicola Wemyss, alt, Falco van Loon & Pablo Gregorian, tenor en Michiel Meijer & Robbert Muuse, bas.


Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Postkoets in Beek (alleen contante betaling), Boekhandel Roelants in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl. Voor studenten en CJP tot 27 jaar is de toegangsprijs tien euro. Reductiekaarten zijn, op vertoon van legitimatie, alleen verkrijgbaar bij de kassa in de kerk.