Voorstel ontwerp bestemmingsplan Klein Amerika 7 afgevoerd


GROESBEEK – Tijdens de raadsvergadering van donderdag 5 maart heeft aan het begin een inspreker de heer Hubers agrariër op Klein Amerika bezwaar gemaakt tegen de komst van twee burgerwoningen die op 30 meter voor zijn bedrijf zijn gesitueerd na de sloop van de varkensschuren.

De agrariër is bang dat de bewoners van de nieuwe woningen gaan klagen als hij in de zomer vroeg op het land bezig is. Emotioneel liet hij weten ‘Raad help ons‘. Bakker (CDA) vroeg aan de heer Hubers of hij benaderd was door een ambtenaar of de verantwoordelijke wethouder. Dat bleek niet het geval te zijn. Burgemeester Slinkman liet weten dat het bezwaar mosterd na de maaltijd is, omdat de procedure correct is verlopen. Ook wethouder Nelson Verheul liet weten dat na de sluiting van de procedure pas het bezwaar van de heer Hubers is binnengekomen. Het is tegen het belang van de indiener omdat alles correct is verlopen, liet hij nogmaals weten. Ook raadslid Albers (PvdA) vroeg zich af of de heer Hubers een juridische procedure gaat starten, en dat was het geval liet hij weten.

Bakker stelde voor nog eens met de partijen om tafel te gaan, dat werd door wethouder Verheul ontraden, omdat er ook is gekeken naar het woon- en leefklimaat. Desondanks wilde een meerderheid van de gemeenteraad VVD, PvdA, VOLG, CDA en GVP dat het voorstel van de agenda werd afgevoerd om de hele procedure nog eens tegen het licht te gaan houden.

Kerk Middelaar

Parochie H.H. Lambertus en Brigida

www.vommmm.nl; parochiemiddelaar@vommmm.nl

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 06 55 41 67 09.

Zaterdag 14 maart: 19.00 uur H. Mis

Zaterdag 21 maart: géén H. Mis (wel op zondag in Mook)