(foto: Joop Verstraaten )
(foto: Joop Verstraaten ) Auto oplader in gar

Oplader in garage bij woning zorgt voor rook

GROESBEEK – In een garage aan de Burgemeester Ottenhoffstraat in Groesbeek heeft een auto-oplader voor behoorlijke rookontwikkeling gezorgd.


Buurtbewoners en voorbijgangers hebben na het zien van de rookontwikkeling vooral aan de Molenweg (de achterkant van de garage) de brandweer van Groesbeek gealarmeerd. Ook hebben ze getracht de bewoners te waarschuwen maar die deden in eerste instantie de deur niet open. Uiteindelijk werden zij ook gealarmeerd. De inmiddels gearriveerde brandweer constateerde dat de rook afkomstig was van een auto oplader van een elektrische auto (die overigens niet aangesloten was). De brandweer heeft een bank die in de nabijheid stond geblust. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting van de auto oplader. Door snel ingrijpen van de brandweer kon de schade beperkt blijven tot de bank en de oplader.


Het Lekkerste van Gelderland vanuit Groesbeek


GROESBEEK - Het is alweer een tijd geleden dat in Groesbeek door Omroep Gelderland de opname plaatsvond van Het Lekkerste van Gelderland. Inmiddels zijn er reeds diverse uitzendingen te zien geweest van Gelderse plaatsen.


Op zaterdag 14 maart om 17.20 uur is Groesbeek aan de beurt. Vervolgens zal het programma elk uur herhaald worden. Omdat Groesbeek geen eigen specifiek Groesbeeks gebak heeft, is ervoor gekozen om de bosbessenpannenkoek (wasbèrrekoek) centraal te stellen. Drie meiden uit Groesbeek tonen in het programma hun die dag gebakken producten. De jury bestaande uit Jochem van Gelder, Sandra Ysbrandy en inwoner van Groesbeek Theo Giesbers kiezen de lekkerste bosbessenpannenkoek.