Millingen

blijft koploper


MILLINGEN - Er ontbrak een aantal spelers deze zondag: bij SC Millingen Daan Arnts en Dirk Spann bij Krayenhoff onder andere Angelo van Elk en de gebroeders Golsby. Ondanks dat zagen de toeschouwers een levendige pot voetbal op een zwaar veld waarbij het initiatief in eerste instantie bij de bezoekers lag.


Een prima pass van Menno Houkes bracht Sam van der Velden in stelling waarna uit diens voorzet Thom Celissen keurig afrondde: 0-1. Maarten Smits had de voorsprong kunnen verdubbelen maar dat lukte niet. Van de thuisclub ging geen enkel gevaar uit maar dat veranderde na de rust. De groen witten kwamen getergd uit de kleedkamer en Millingen moest alle zeilen bij zetten om onheil te voorkomen. Met name Jordy Goudt kreeg het op zijn heupen en zorgde voor veel gevaar. Keeper Chiem Haukes zag Johnny Loeff de bal over het doel werken en verdiende alle lof door een knal van Kevin Amadeus tot corner te verwerken. Tegen een slimme boogbal van Krayenhoff aanvoerder Theo Dams was de Millingen goalie echter kansloos: 1-1.


Het zag er even somber uit voor de blauw-zwarten. Niels Wingels, the master of the assist stond gelukkig twee keer aan de basis van een doelpunt van SC Millingen. Zijn eerste inzet werd door Sam van der Velden binnen gewerkt: 1-2. Direct daarna kon Thom Celissen dankzij Wingels zijn tweede goal van de dag scoren: 1-3. De storm van de bewoners van de Schoonhorst ging liggen en het slotakkoord was voor Tim van Duin. Na een sublieme actie van Sam van der Velden bepaalde Tim met een bekeken schuiver de eindstand op 1-4.


Zondag 15 maart speelt SC Millingen in Dreumel om 14.00 uur de return tegen Aquila.