Eerste coronabesmetting in Groesbeek

GROESBEEK – Maandagavond 9 maart is bij een inwoonster uit Groesbeek (gemeente Berg en Dal) het coronavirus vastgesteld. De patiënt verblijft momenteel thuis in isolatie. In totaal waren er dinsdag 10 maart in Gelderland – Zuid 15 besmette gevallen bekend.



GGD Gelderland – Zuid is direct begonnen gestart met het bron en contactonderzoek. Er wordt in kaart gebracht met wie deze patiënten contact hebben gehad. Contacten van de patiënten worden door de GGD benaderd. Zij krijgen instructies en moeten elke dag hun temperatuur opnemen.. Mochten deze contacten verschijnselen krijgen die passen bij het coronavirus. Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen het standaard protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie , contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen wordt de kans verkleind dat de ziekte zich verder kan verspreiden.


Voor vragen en informatie, kijk op http://www.eijksoverheid.nl/coronavirus of www.ggdgelderlandzuid.nl/coronavirus. Als men daarnaast nog vragen heeft kan men de landelijke informatielijn van de overheid bellen 0800 1351 of bel de GGD op 088 1447272.