Hendrik Venema, organisatieteam Berg & Dal Cross-Duathlon. (foto: John Veenstra)
Hendrik Venema, organisatieteam Berg & Dal Cross-Duathlon. (foto: John Veenstra)

Grote belangstelling voor

Berg & Dal Cross-Duathlon

GROESBEEK - Op zaterdag 18 april staat de eerste editie van de Berg & Dal Cross-Duathlon op de kalender. De aanmeldingen gaan voortvarend en met nog maar anderhalf maand voor de boeg is de deelnemerslimiet reeds in zicht.


Atleten uit liefst twaalf provinciën en 135 verschillende woonplaatsen maken zich op voor één van de uitdagendste crossduathlon wedstrijden in Nederland. Van de beschikbare vierhonderd startplekken zijn er nog enkele tientallen beschikbaar.

De Berg & Dal Cross-Duathlon is een offroad multisport-evenement bestaande uit trailrun – mountainbiken – trailrun. Met als uitvalsbasis het terrein van de camping De Hoge Hof in Groesbeek staat het evenement garant voor een mooie wedstrijd op een sfeervolle locatie en prachtige uitzichten op het heuvellandschap. De Berg & Dal Cross-Duathlon geldt voor zowel mountainbikers, (trail)runners, du- en triathleten als een pittige uitdaging.

De pittige 'Lange afstand' bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. De 'Korte afstand' bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Met de voortvarende aanmeldingen in de afgelopen periode heeft de organisatie de verwachting dat de limiet eind maart zal worden behaald. Indien de limiet is bereikt, stopt de inschrijving. Deelnemers kunnen zich nu nog aanmelden voor de Berg & Dal Cross-Duathlon via de website www.bergendalcrossduathlon.nl.