Geen sportactiviteiten in verband met coronavirus


REGIO - Donderdag 12 maart heeft het kabinet, samen met het RIVM, voor heel Nederland aangescherpte maatregelen aangekondigd. Hierin is ook een aantal zaken gezegd over senioren; vermijd grote groepen. Senioren moeten ook het openbaar vervoer mijden en sociale contacten beperken; werk zoveel mogelijk thuis.

Omdat ook de leden van de seniorensportverenigingen Fit en Fun, Kwiek Actieve Leefstijl, Gennep Vitaal en Beweegcollectief Mook en Middelaar tot deze aangemerkte risicogroep behoren, hebben deze besturen het volgende besluit genomen: "Wij schorten alle activiteiten, lessen en bijeenkomsten op, tot het einde van de maand maart (dus 31 maart). Er wordt dus niet gesport, gewandeld, geen nordic walking, geen hardlopen et cetera!"

"We begrijpen dat dit een ingrijpend besluit is, maar we proberen op deze wijze ons steentje bij te dragen aan waar premier Rutte toe oproept, dat we de bestrijding van deze ziekte met alle Nederlanders aanpakken. Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en hoe en wanneer wij weer gaan starten. In deze tijd gaan wij er voor zorgen dat u via You-Tube lessen kunt blijven volgen. Houdt daarvoor onze website in de gaten en neem anders contact op met uw contactpersoon.Tot slot, bij deze ook een oproep om extra zorg te hebben voor uw naasten die een grote kans hebben op vereenzaming. Dit kan een familielid zijn, of een buur. Hopelijk is er een moment dat u hem of haar bijvoorbeeld kunt bellen, zodat we samen deze periode goed doorkomen", aldus Lianne Poels namens de vier seniorensportverenigingen.