Richard Meeussen krijgt Speld van Verdienste en bord Biesselt

MOOK - Zondagmiddag 5 januari ontving Richard Meeussen van Herberg Restaurant ’t Zwaantje in Mook de Speld van Verdienste van de gemeente Mook en Middelaar.


Deze eervolle onderscheiding werd hem opgespeld door burgemeester Willem Gradisen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst die werd bijgewoond door tal van goede bekenden van Richard, onder andere buurtgenoten van De Bisselt en medewerkers van ’t Zwaantje, die tijdig waren ingeseind, zonder dat Richard hier lucht van kreeg.

In april krijgt deze plechtigheid een vervolg door de plaatsing van een speciaal bord 'Biesselt' bij de hoek van de Groesbeekseweg en De Bisseltsebaan nabij ’t Zwaantje. Dit bord wordt gemaakt door smederij Kerkhoff uit Bredeweg-Groesbeek, die ook de poort maakte van de Boskapel De Biesselt. Boskapel en bord Biesselt zijn een initiatief van de stichting Cultuur-Historisch en Natuurlijk Erfgoed De Biesselt met Richard Meeussen als voorzitter. De locatie is symbolisch: op grens Mook en Groesbeek, en Limburg en Gelderland. Daar staat al de handwijzer met twee leeuwtjes die wijzen naar Mook en Groesbeek. Die plek wordt nu verrijkt met het bord Biesselt.

Voor meer informatie: www.boskapeldebiesselt.nl en bestuurslid Wim Meeussen, 024 6961920. Wim Meeussen is ook op de hoogte van de datum van plaatsing van het bord Biesselt.