(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Geen gebrek meer aan woningnood voor vogels op Galgenhei Groesbeek

GROESBEEK – Landschaps Beheer Groesbeek (LBG) zou in het teken van NL Doet nestkastjes maken en hangen op het prachtige natuurgebied De Galgenhei samen met wethouder Sylvia Fleuren.


Door de commotie rond het coronavirus adviseerde de organisatie van NL Doet het geheel af te blazen. Echter de Groesbeekse natuurmensen besloten het ophangen van de nestkastjes bedoeld voor de koolmezen, pimpelmezen en spreeuwen alsnog op te hangen in het open gebied van de Galgenhei. Bemand met ladders en boren om de nestkastjes een definitieve plaats te gaan geven waren de twaalf mensen van Landschaps Beheer Groesbeek druk bezig om deze klus voor elkaar te krijgen . In totaal werden er 21 kastjes opgehangen en na het hangen hadden ze al direct belangstelling van enkele koolmezen die polshoogte kwamen nemen bij hun nieuwe onderkomen. In ieder geval de woningnood op de Galgenhei voor de vogels is vanaf heden verleden tijd.

De LBG is met regelmaat op de Galgenhei te vinden voor het onderhoud van het natuurgebied voor onder andere het bijhouden van de brem, het verwijderen van dode eiken en het verzorgen van de appel- en kersenbomen, aldus Paul Leenders één van de actieve leden van LBG. De kinderen vermaakten zich inmiddels op de stronk van een bijzondere boom.