logo sportverenigingen
logo sportverenigingen Marian Schijf

Seniorensportverenigingen gaan online

REGIO - Sportvideo’s online! Blijf in beweging. In moeilijke tijden fit en vitaal blijven! Dat wordt voor veel mensen een hele uitdaging nu alle sportlessen komen te vervallen. Online zijn veel video’s te vinden, maar ze passen lang niet allemaal bij onze doelgroepen.


Daarom is afgelopen week met de eigen sportdocenten een aantal video’s gemaakt. Deze worden geplaatst op de Facebookpagina’s van Gennep Vitaal, Fit & Fun Heumen, Kwiek Actieve Leefstijl Berg en Dal en het Beweegcollectief Mook en Middelaar. Tevens zijn ze te vinden op Youtube. De linkjes hiervoor staan op onze websites: www.gennepvitaal.nl, www.oldsocks.nl, www.kwiekgroesbeek.nl en www.beweegcollectiefmookenmiddelaar.nl.

"Wij realiseren ons, dat vooral de ouderen onder ons, niet allemaal gebruik maken van deze middelen. Wellicht zijn er kinderen of andere naasten, die dan samen wat oefeningen willen doen. Met minimaal anderhalve meter afstand van elkaar kun je op deze manier iets betekenen voor de medemens.

Ook zijn er buiten een aantal beweegroutes opgezet. Je kunt dan alleen of met z’n tweeën de route lopen en onderweg oefeningen doen ter verbetering van de spierkracht, balans en lenigheid. Deze routes zijn te vinden op de websites. Bewegen is belangrijk. Blijf en fit en gezond!