Een digitale boodschap voor een ander


BERG EN DAL - Onlangs hebben Henk en Carolien Peters-van Duijnhoven het idee opgevat om via videoboodschappen de bewoners en het personeel in de verzorgingshuizen van gemeente Berg en Dal een hart onder de riem te steken. Samen met (schoon)zus Sonja en Omroep Berg en Dal werd het idee verder uitgewerkt.

Het is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om met een korte wens, groet of gedicht een boodschap te brengen. Of via een lied, al of niet zelf gespeeld en gezongen. Ook kan een kind een tekening laten zien of een dansje voor de camera doen. De opnames worden aan elkaar gemonteerd en op TV Berg en Dal uitgezonden. De boodschap mag gericht zijn aan een opa, een oma of een ander familielid die in een verzorgingshuis woont, maar ook aan het personeel. Het doel is wel om de oudere mensen te bereiken.

Voor de opnames zijn centrale plekken in de open lucht gekozen, te herkennen aan een vlag van Omroep Berg en Dal. Vanzelfsprekend worden alle regels rondom het coronavirus in acht genomen. De microfoon wordt na elke opname ontsmet en er is toezicht op het afstand houden tot elkaar. Een boodschap mag met maximaal twee personen uit één gezin tegelijkertijd overgebracht worden. Op deze manier wordt een steentje bijgedragen aan de moeilijke tijd die eenieder meemaakt, samen komen we er doorheen!

Wanneer vinden de opnames plaats? Zaterdag 4 april van 12:00 tot 13:00 uur op het plein voor Albert Heijn in Millingen aan de Rijn. Zaterdag 4 april van 14:00 tot 15:00 uur in Beek in de buurt van Nico de Witt. Dinsdag 7 april van 11:00 tot 12:00 uur op het marktterrein in Groesbeek. Alle Inwoners van gemeente Berg en Dal zijn welkom deel te nemen aan dit initiatief. Houd Omroep Berg en Dal in de gaten voor de data van uitzending.