Jimme en Maevi met hun zussen uit Malden aan de slag met de Palmpasenstokken. (foto: Protestantse gemeente Heumen)
Jimme en Maevi met hun zussen uit Malden aan de slag met de Palmpasenstokken. (foto: Protestantse gemeente Heumen) Protestantse Gemeente Heumen

Protestantse gemeente Heumen

HEUMEN - Buitengewone omstandigheden kleuren pasen dit jaar. Bewoners van zorgcentra zijn geïsoleerd. Er zijn de spanningen en zorgen van de zieken en hun familieleden door het coronavirus. Voor sommigen zijn er alleen lastige beperkingen. Anderen moeten vechten voor hun leven. Veel zorgverleners zetten zich op uitzonderlijke wijze in.


Er is ook het verdriet om verlies van geliefden. En hoe lang gaat deze situatie duren? In alle onzekerheden, in alle kwetsbaarheid, hebben we veel moed en kracht nodig. We wensen iedereen sterkte. Dat het licht en de vrede van Pasen troost mag geven. We blijven, hoe dan ook, pasen vieren.


Paasvieringen
De paasvieringen in de kerk zijn afgelast. U kunt informatie vinden voor een thuisviering op www.pknheumen.nl. Ook wordt op eerste paasdag en andere zondagen op NPO 2 om 9.15 uur een viering van de Protestantse Kerk met muziek en meditatie uitgezonden. Contactadres: scriba@pknheumen.nl.


Palmpasen
Het traditionele palmpasenstokken maken afgelopen zondag ging anders dan normaal. De leiding van de kindernevendienst bracht de stokken en de broodhaantjes bij de kinderen thuis die er mee aan de slag gingen. Op de website (www.pknheumen.nl) vindt u een aantal foto's van de mooie creaties die gemaakt zijn.