Toos en Theo uit Millingen. (foto: Ouwe Koeien)
Toos en Theo uit Millingen. (foto: Ouwe Koeien)

'Ouwe koeien...' over Millingen aan de Rijn (2)

De eerste aflevering uit Heilig Landstichting - over boerke Peters en mevrouw Vroomans-Leclercq - is erg enthousiast ontvangen’, zo vertelt Marjo Glaser van het ‘Ouwe koeien..’-project.


‘Het heeft leuke en interessante reacties opgeleverd. Iemand vertelde me dat hij nu met heel andere ogen kijkt naar het maïsveld langs de Cenakelweg, waar vroeger het boerderijtje van boerke Peters stond, en het Kerkebosje daar achter. En dat was precies wat ons voorstond, toen we hieraan begonnen.’

In de tweede aflevering van ‘Oude koeien uit de sloot’ is het 1965 en gaan we op de koffie bij Toos en Theo in Millingen aan de Rijn. Twee verschillende mensen die elkaar hebben gevonden tijdens een dansavond bij de schutterij OEV1. Het echtpaar neemt alle tijd om ons te vertellen wat er in 1901 gebeurde, waardoor het dorp zo verdeeld werd in twee fanatieke groepen; Nat en Droog. Het was een gevoelige kwestie, waar Toos en Theo met een glimlach op terug willen kijken. Toos vertelt onder andere over wethouder Koenen en de begrafenis van een ‘Natte’. Theo neemt ons mee naar de schietpaal van de schutterij en vertelt over zijn spijtige herinnering.

‘Van alles twee!’ wordt op zondag 19 april om 19.00 uur uitgezonden bij Omroep Berg en Dal. Donderdag 23 april om 16.00 uur is de herhaling te zien. U kunt kijken via het televisiekanaal of via de website www.omroepbergendal/televisie.