Bewegen voor senioren. (foto: Marian Schijf)
Bewegen voor senioren. (foto: Marian Schijf)

Specifiek voor de ouderen in onze gemeentes

Blijf in Beweging

REGIO - Thuis in beweging! Vanuit de vier senioren sportverenigingen is er een leuke en actieve samenwerking ontstaan. De verenigingen ‘Kwiek Actieve Leefstijl’, Beweegcollectief Mook Middelaar, Fit & FunHeumen en Gennep Vitaal zorgen er samen voor dat de hele gemeente in beweging kan blijven.


Dit doen ze door het opnemen van beweegvideo’s genaamd ‘Thuis in beweging’. De sportdocenten komen samen, maar blijven op afstand, en ontwerpen voor verschillende sportniveaus online lessen. Deze lessen worden elke dag om 11:00 en 16:00 uur uitgezonden op de lokale omroepen, omroep Berg en Dal, Gennep News en GL8 media.


Tot nu toe worden de beweegvideo’s volop bekeken en zijn de kijkcijfers erg hoog. Natuurlijk kunnen niet alle video’s op tv verschijnen, daarom staan er op de websites van de sportverenigingen nog veel meer video’s in verschillende categorieën. Onderwerpen als bewegen op muziek, bootcamp- en wandeloefeningen, Zumba, pilates en balansoefeningen komen voorbij.


Het maakt niet uit op welk niveau je sport, iedereen kan mee doen. Of dat nu staand is, achter een stoel of zittend op de stoel, alle beweegniveaus komen voorbij. En daarbij komt dat sporten overal kan, de lessen variëren bij elke beweegvideo van ruimte en plaats. Zo worden er opnames gemaakt binnen in de huiskamer, in de tuin of in het bos en de open natuur.

Zet de tv aan, neem eens een kijkje op de websites en kom in beweging!