Ds. Derk Jan Deunk van de Joriskerk in Heumen ontsteekt afgelopen zaterdag de paaskaars. (foto: Protestantse Gemeente Heumen)
Ds. Derk Jan Deunk van de Joriskerk in Heumen ontsteekt afgelopen zaterdag de paaskaars. (foto: Protestantse Gemeente Heumen) Protestantse Gemeente Heumen

Protestantse Gemeente Heumen

HEUMEN - Het waren vreemde paasdagen dit jaar. Er is bij velen het verdriet om het verlies van geliefden, door het coronavirus. Anderen voelen sterk het isolement. Er zijn de bezorgde vragen: hoe gaat het verder? Hoelang gaat dit duren? Gezamenlijke paasvieringen om alle gemengde gevoelens te delen waren niet mogelijk.


Terugblik Pasen: meditatieve filmpjes

Wel zijn er enkele meditatieve filmpjes gemaakt om bij de paasdagen stil te staan. Met rustige, ingetogen beelden vanuit de historische Joriskerk in Heumen. Ze tonen elementen van de kerkelijke traditie. De filmpjes zijn terug te kijken via www.pknheumen.nl. De beelden zijn bedoeld als een ‘teken van leven’. We zijn er nog en zoeken naar verbinding. Al is dat helaas fysiek niet mogelijk, in deze uitzonderlijke paastijd. U kunt reageren bij: scriba@pknheumen.nl of facebook.com/pknheumen.


Kerkdiensten

De kerkdiensten gaan tot en met Pinksteren niet afgelast. U kunt informatie vinden voor een thuisviering op www.pknheumen.nl. Wekelijks wordt er op zondagen op NPO 2 om 9.20 uur een viering van de Protestantse Kerk met muziek en meditatie uitgezonden met ds. René de Reuver (synodescriba van de PKN).