Coronavirus leidt ook binnen

Pluryn tot creatieve oplossingen

GROESBEEK - Aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek werken normaliter dagelijks 25-30 cliënten van Pluryn op de dagbesteding. Tijdens de coronacrisis zitten ook zij thuis of op hun woongroep. Dit geldt overigens voor alle cliënten woonachtig binnen Pluryn.


Om hen een leuke dag invulling te geven, hebben ze binnen Pluryn diverse mooie en creatieve initiatieven van Dagbesteding aan Huis en Thuiswerk bedacht en dit coördineren ze nu vanuit de Zevenheuvelenweg, zodat niemand op locatie hoeft te komen.

Ze hebben diverse sorteerwerkzaamheden (onder andere voor enkele kringloopwinkels), het monteren van vliegengordijnen, het maken (en tellen / inpakken) van spijkerclips, het demonteren van fietsen, het maken (en controleren) van puzzels en spellen en ze hebben bij Pluryn een ansichtkaart laten drukken, die de cliënten kunnen inkleuren en waarvoor ze zelf een bestemming mogen bepalen. Een kaartje naar het thuisfront, omdat bezoek ook niet meer is toegestaan of een kaartje naar het zorgpersoneel/patiënten in de ziekenhuizen of in de diverse zorgcentra.

Verder hebben ze bouwpakketten voor nestkastjes voor vogels gemaakt. De cliënt kan deze zelf schuren, in elkaar zetten en ook eventueel schilderen. Overal is een werkinstructie van gemaakt, zodat vrijwel iedere cliënt elke activiteit zou kunnen uitvoeren. En niets is te gek. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze krijgen het voor elkaar!

Helaas heeft Pluryn (nog) niet voor elke cliënt ‘thuiswerk’ en de vraag naar thuiswerk is enorm. "Heeft u een idee / vraag… leg het bij Pluryn neer en zij zullen in overleg kijken naar de mogelijkheden (groesbeekwerkt@pluryn.nl)", aldus Ton-Willem Beerens en Ronald Kuijpers (namens team Werken en Leren Groesbeek).