Ds. Derk Jan Deunk. (foto: Protestantse gemeente Heumen)
Ds. Derk Jan Deunk. (foto: Protestantse gemeente Heumen) Protestantse Gemeente Heumen

Ds. Derk Jan Deunk van de protestantse gemeente Heumen met pensioen

HEUMEN - Omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, stopt ds. Derk Jan Deunk als gemeentepredikant op 23 april: ‘Het is met gemengde gevoelens, want predikantswerk is prachtig. Maar het is ook goed om ruimte te maken voor een jonger iemand. Het is nu wel een vreemd moment. Er zijn geen persoonlijke bezoeken of gezamenlijke vieringen. De geplande afscheidsdienst is ook voor onbepaalde tijd uitgesteld.’


Derk Jan Deunk was 36 jaren gemeentepredikant: in Wijhe, Schiermonnikoog, Deurne-Helenaveen en sinds 2009 voor de protestantse gemeente van Heumen. Het is een gemeente met ongeveer 450 leden, wonend in Malden en omgeving. Het bestuur is een kerkenraad van tien mensen. Voorzitter is Tineke Lodders-Elfferich uit Mook.



Waarnemer

Er is een sollicitatiecommissie ingesteld voor de predikantsvacature. In de tussentijd is er een waarnemer (of consulent), met adviserende rol: ds. Derk Blom uit Cuijk en lid van de gemeente.
Ds. Deunk: ‘In mijn tijd in Heumen heb ik het meest intensief samengewerkt met pastor Aloys van Velthoven, bij 4-mei vieringen, de gebedsweek voor de eenheid van de kerken en de KBO-kerstviering. Voorlopig blijven we in Malden wonen, vanwege het werk van mijn vrouw als directeur van een basisschool. We genieten van de mooie omgeving. En ik kan vrijwilligerswerk blijven doen, bijvoorbeeld als bestuurslid van de stichting Stevenskerk in Nijmegen.’



Kerkdiensten

Er zijn nu geen vieringen. 's Zondags is er op NPO2 om 9.15 uur een viering van de Protestantse Kerk. Actuele informatie: www.pknheumen.nl. Contactadres: scriba@pknheumen.nl.