(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Provincie Gelderland ondersteunt

initiatief van Sonja Poelen met Tasje Lief

GROESBEEK – Het initiatief van Sonja Poelen om tassen te gaan vullen voor kwetsbare mensen aan bijvoorbeeld mensen met een beperking, alleenstaande of eenzame mensen die het in deze moeilijke corona tijd het extra moeilijk hebben, is door de provincie gehonoreerd.


Nu Sonja geen lunchroom meer runt heeft zij tijd over en wilde ze iets leuks doen voor anderen. Zij las dat de provincie Gelderland in deze coronatijd mogelijke initiatieven steunde, heeft de provincie benaderd met succes. Toen de provincie groen licht gaf kon Sonja aan de slag en ging zij de winkeliers af (niet om te schooien) met de vraag of ze iets hebben liggen voor een leuk prijsje, en daarin is ze geslaagd.

Dinsdagmorgen 2 juni werden de eerste ‘Tas Lief' uitgereikt bij inloop het Groene Hart voormalig Mariëndaal. Daar kregen Marie, Tonny en Martha de eerste ‘Tas Lief' van Sonja onder toeziend oog van begeleider Daniel.

Tijdens de overdracht van de ‘Tas Lief ‘ liet Sonja weten ‘We denken aan jullie in deze moeilijke tijd'. In de verrassingstasjes zaten een zelfgemaakt mondkapje, zeepje, papieren zakdoekjes, leesboekje, tijdschrift, cake, fruit, zakje lekkers en puzzels. Het is de bedoeling dat er 50 in de week worden uitgedeeld met een totaal van 500.